GME Groninger Mozart Ensemble

Meedoen

Ervaren amateurmusici en zangers van alle leeftijden vormen het Groninger Mozart Ensemble.

Je kunt aan de GME-concerten meedoen als lid van de vereniging Groninger Mozart Ensemble of als projectdeelnemer. Op verzoek worden de repetitiedata voor koor en orkest toegestuurd. 

Wij hebben momenteel de volgende vacatures:
- Instrumentaal: 1e viool, 2e viool, altviool, en contrabas
- Koor: Voor dit seizoen zijn er voldoende sopranen en alten. Tenoren en bassen zijn van harte welkom.

Voor elke concertreeks (voor- en najaar) wordt er 10 keer gerepeteerd.

Tijd: 10 - 13 uur

Plaats: Harens Lyceum, Kerklaan 39, 9751 NL Haren

Parkeren: op het grote terrein vlakbij de school, achter het benzinestation

We bieden je de mogelijkheid om veel plezier te beleven aan het samen musiceren in dit  ensemble. Dit unieke ensemble staat onder de inspirerende en enthousiasmerende leiding van Joël Smits. Hannah Tomasini leidt het koor bij het instuderen van de partijen.

Je kunt op twee manieren meedoen:

1) als lid, je betaalt dan 264 euro per jaar

2) als projectlid, je doet een seizoen mee aan het voorjaars- of het najaarsprogramma. Dit kost 150 euro.

In overleg kan rekening worden gehouden met bijzondere omstandigheden, waardoor gedeeltelijk of gehele vrijstelling van een bijdrage mogelijk kan zijn.

Wil je meedoen? Je kunt altijd 3 keer komen meezingen of -musiceren om te kijken het het GME iets voor je is. Besluit je na deze 3 keer om lid te worden, dan zal er bij een koorlid een stemtest en bij een orkestlid een kwaliteitsgesprek worden gehouden.

We vragen van je dat je in de gelegenheid bent om te repeteren in de periodes januari - mei en september - november. De repetities vinden plaats op zaterdagen van 10.00 -13.00 uur in Haren in het Harens Lyceum, en incidenteel op een avond. Ook vinden we het belangrijk dat je thuis voldoende tijd maakt om je partij per repetitie voor te bereiden.

Het is natuurlijk prettig als je al ervaring hebt met het zingen in een koor of met samenspel in een instrumentaal ensemble. Mocht je er echter onzeker over zijn of je er al aan toe bent om mee te spelen in het orkest, dan gaan we graag met je in gesprek. We kunnen de mogelijkheid met je bespreken om bij het GME orkestervaring op te doen.

Ben je muziekdocent(e) met een lespraktijk?

Misschien heb je een leerling(e) die graag in een orkest wil spelen? Het orkest biedt verschillende mogelijkheden om je leerling(e) te ondersteunen in het opdoen van orkestervaring. Desgewenst kunnen we samen met jou en je leerling(e) hierover in gesprek gaan. Voor meer informatie kun je mailen naar  info@groningermozartensemble.nl.

Formulier

Als je denkt dat het GME wat voor je is, vul dan onderstaand formulier in en vermeld erbij of je als lid of als projectdeelnemer wilt meedoen. We nemen dan contact met je op om je verder te informeren over deelname aan ons ensemble. 

In principe nemen wij (voorlopig) geen alten en sopranen aan. Wil je wel op de hoogte blijven hou dan de website in de gaten!

Wilt u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de concerten dan kunt u zich via de website aanmelden voor de nieuwsbrief van het GME.