GME Groninger Mozart Ensemble

Meedoen

Ervaren amateurmusici van alle leeftijden vormen het Groninger Mozart Ensemble.

Voor het voorjaar 2020 stond Die Schöpfung van Joseph Haydn op het programma. Deze concerten zijn i.v.m. de corona dreiging inmiddels verplaatst naar het voorjaar van 2022. Je kunt aan dit en andere GME-concerten meedoen als lid van de vereniging Groninger Mozart Ensemble of, eenmalig, als projectdeelnemer. De repetitiedata voor koor en orkest worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. 

Voor het voorjaar 2021 hebben we de volgende vacatures;

Instrumentaal: 1e viool, 2e viool, contrabas

Koor: sopraan, alt, tenor, bas

 

Wil je meedoen? We vragen het volgende:

De vereniging GME staat open voor amateur musici die graag willen meespelen in een orkest, en  voor koorleden die mee willen zingen in het koor.

We bieden je de mogelijkheid om veel plezier te beleven aan het samen musiceren in dit  ensemble.  Dit unieke ensemble staat onder de inspirerende en enthousiasmerende leiding van Joël Smits. Roele Kok, koordirigent, zanger en pianist leidt het koor bij het instuderen van de partijen.

We vragen van je dat je in de gelegenheid bent om te repeteren in de periodes januari - mei en september - november. De repetities vinden plaats op zaterdagen van 10.00 -13.30 uur in Haren in het Harens Lyceum, en incidenteel op een avond. Ook vinden we het belangrijk dat je thuis voldoende tijd maakt om je partij per repetitie voor te bereiden.

Aan nieuwe deelnemers wordt desgewenst en in overleg gevraagd iets voor te zingen of voor te spelen.

Het is natuurlijk mooi als je al ervaring hebt met het zingen in een koor of met samenspel in een kleiner instrumentaal ensemble. Mocht je er echter onzeker over zijn of je er al aan toe bent om mee te spelen in het orkest, gaan we graag met je in gesprek. Je hoeft dan niet voor te zingen of te spelen. We kunnen de mogelijkheden met je bespreken om bij het GME orkestervaring op te doen.

Ben je muziekdocent(e) met een lespraktijk?

Misschien heb je een leerling(e) die graag in een orkest wil spelen? Het orkest biedt verschillende mogelijkheden om je leerling(e) te ondersteunen in het opdoen van orkestervaring. Desgewenst kunnen we samen met jou en je leerling(e) hierover in gesprek gaan, info@groningermozartensemble.nl.

Het Groninger Mozart Ensemble is een vereniging. Leden betalen contributie maar er kan rekening gehouden worden met draagkracht, na overleg met de penningmeester.

Als je denkt dat het GME wat voor je is, vul dan onderstaand formulier in en vermeld erbij of je als lid of als projectdeelnemer wilt meedoen. We nemen dan contact met je op om je verder te informeren over deelname aan ons ensemble.