GME Groninger Mozart Ensemble

Meedoen

Ervaren amateurmusici en zangers van alle leeftijden vormen het orkest en koor van het Groninger Mozart Ensemble.

Je kunt aan onze concerten meedoen als lid van de vereniging Groninger Mozart Ensemble of als projectdeelnemer. Op verzoek worden de repetitiedata voor koor en orkest toegestuurd. 

Wij hebben momenteel de volgende vacatures:
- Orkest: 1e viool, 2e viool, altviool, en contrabas
- Koor: Tenoren en bassen zijn van harte welkom. Voor dit seizoen zijn er voldoende sopranen en alten.

We vragen van je dat je in de gelegenheid bent om te repeteren in de periodes eind januari - mei en september - november. Ook vinden we het belangrijk dat je thuis voldoende tijd maakt om je partij per repetitie voor te bereiden.

Voor elke concertreeks (voor- en najaar) wordt tien keer gerepeteerd op zaterdagochtend, en incidenteel op een avond.

Tijd:  zaterdag 10 - 13 uur

Plaats: Harens Lyceum, Kerklaan 39, 9751 NL Haren

Parkeren: op het grote terrein vlakbij de school, achter het benzinestation

We bieden je de mogelijkheid om veel plezier te beleven aan het samen musiceren in het koor of orkest van het Groninger Mozart Ensemble.

Je kunt op twee manieren meedoen:

1) als lid, je betaalt dan 264 euro per jaar

2) als projectlid, je doet een seizoen mee aan het voorjaars- of het najaarsprogramma. Dit kost 150 euro.

In overleg kan rekening worden gehouden met bijzondere omstandigheden, waardoor gedeeltelijk of gehele vrijstelling van een bijdrage mogelijk kan zijn.

Wil je meedoen? Je kunt altijd drie keer komen meezingen of -musiceren om te kijken of het Groninger Mozart Ensemble iets voor je is. Besluit je na deze drie keer om lid te worden, dan wordt bij een koorlid een stemtest en bij een orkestlid een kwaliteitsgesprek gehouden.

Het is natuurlijk prettig als je al ervaring hebt met het zingen in een koor of met samenspel in een instrumentaal ensemble. Mocht je echter onzeker zijn of je er al aan toe bent om mee te spelen in het orkest, dan gaan we graag met je in gesprek. We kunnen de mogelijkheid met je bespreken om bij ons orkestervaring op te doen.

Ben je muziekdocent(e) met een lespraktijk?

Misschien heb je een leerling(e) die graag in een orkest wil spelen? Het orkest biedt verschillende mogelijkheden om je leerling(e) te ondersteunen in het opdoen van orkestervaring. Desgewenst kunnen we samen met jou en je leerling(e) hierover in gesprek gaan. Voor meer informatie kun je mailen naar  info@groningermozartensemble.nl.

Formulier

Als je denkt dat het Groninger Mozart Ensemble wat voor je is, vul dan onderstaand formulier in en vermeld erbij of je als lid of als projectdeelnemer wilt meedoen. We nemen dan contact met je op om je verder te informeren over deelname aan ons ensemble.