Meedoen - veelgestelde vragen

meedoen

Moet ik voorspelen/voorzingen?

Ja, er is een auditie.

Vanaf welke leeftijd kan ik meedoen?

Vanaf elke leeftijd, als je goede orkest- of koorervaring hebt. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de jongsten zo’n 25 jaar zijn en de gemiddelde leeftijd tussen de 45 en 50 ligt.

Wat is de contributie?

130 euro per jaar (m.i.v. 2018 € 180).

Wordt er verder nog iets van mij verwacht?

Ja. Het GME is een actieve vereniging. We hebben een uit de leden gevormd bestuur, diverse commissies, teams en andere vrijwilligers zorgen er samen voor dat het orkest kan repeteren, concertlocaties worden besproken en dat vrienden, familie en andere toehoorders naar onze concerten komen. Ook proberen we regelmatig concerten in het buitenland te geven. Ook bij deze ’Tourjá’s is iedereen op een informele maar actieve manier betrokken.

Waar en hoe vaak wordt er gerepeteerd?

We hebben twee concertperiodes. In het voorjaar en in het najaar. Er wordt meestal van eind februari/begin maart tot en met eind mei gerepeteerd; waarna de concerten volgen. Dat gebeurt ook in het najaar vanaf half september tot en met eind november; waarna de concerten volgen. Met uitzondering van vakanties en feestdagen repeteren we tot aan de concerten. De zaterdagrepetities zijn van 10.00 uur tot 13.00 uur in Haren. Groepsrepetities voor strijkers zijn op een aantal donderdagavonden van 20.00 uur tot 22.00 uur in Eelde. Een nauwkeurig repetitieschema is op te vragen bij de secretaris.

[ Terug ]